VAKSCHOOL SCHOONHOVEN

Na diverse kantoorbanen besloot ik ook in mijn werk mijn creatieve hart te volgen. Het roer ging om. De avondcursussen edelsmeden maakten plaats voor de Vakschool in Schoonhoven, waar ik een goede basis legde in het vak met de Goudsmid opleiding en in 2016, na een praktijkstage, mijn diploma heb behaald. Zeker van mijn keuze besloot ik daarna om voor mijzelf te beginnen.

ONTWIKKELING VAARDIGHEDEN 

Na de opleiding blijft het leren in de praktijk. In dit vak zijn er talloze technieken en handvaardigheden om je in te bekwamen;  het uitvinden wat mij het beste ligt zie ik als een mooie ontdekkingstocht. Ik leer graag bij van ervaren collega’s en verbreed voortdurend mijn vakkennis op het gebied van edele metalen en edelstenen.

 

Ben je op zoek naar een bijzonder sieraad?

VAKKENNIS VERBREDEN

De eerste lock-down door het Corona virus gaf mij de mogelijkheid mijn vakkennis uit te breiden. Het Gemological Institute of America bood online trainingen aan. Ik behaalde de certificaten Colored Stone Essentials, Diamond Essentials en Jewelry Essentials en werd daarna beloond met het diploma Applied Jewelry Professional.
Bij Cultured Pearl Association of America inc. behaalde ik het certificaat “Certified Pearl Specialist”.

 

EDELSTENEN IN DE HOOFDROL

Begin januari heb ik het opleidingstraject Professioneel Goudsmeden afgerond op de Van Tol en Breet Academie in Den Bosch. Een uitbreiding van mijn goudsmid skills, waaronder manieren om edelstenen te verwerken in mijn sieraden. Een sinds lang gekoesterde wens in verband met mijn voorliefde voor edelstenen.
Elke edelsteen heeft een eigen verhaal, een eigen karakter door kleur of andere kenmerken. Daarmee spelen en rondom ontwerpen geeft eindeloos veel mogelijkheden en vind ik heerlijk om te doen!

LID VAN NEDERLANDS GILDE VAN GOUDSMEDEN

Door lid te zijn van het Nederlands Gilde van Goudsmeden voel ik mij gesteund in het doorlopend ontwikkelen van mijn vakmanschap als goudsmid, door middel van kennisoverdracht van ervaren (meester)goudsmeden en specialisten als graveurs, zetters en restauratoren. Met allemaal net zo’n passie voor dit mooie vak als ik.