Na diverse kantoorbanen besloot ik ook in mijn werk mijn creatieve hart te volgen. Het roer ging om. De avondcursussen edelsmeden maakten plaats voor een opleiding op de Vakschool in Schoonhoven, waar ik de Goudsmid opleiding volgde en in 2016, na een praktijkstage, mijn diploma heb behaald. Zeker van mijn keuze besloot ik daarna om voor mijzelf te beginnen.

 

In dit vak zijn er talloze technieken en handvaardigheden om je in te bekwamen;  het uitvinden wat mij het beste ligt zie ik als een mooie ontdekkingstocht. Ik leer graag bij van ervaren collega’s en verbreed voortdurend mijn vakkennis op het gebied van edele metalen en edelstenen.

In de Corona periode behaalde ik het certificaat “Certified Pearl Specialist” bij de Cultured Pearl Association (VS). Bij het Gemological Institute of America behaalde ik de certificaten Colored Stone Essentials, Diamond Essentials en Jewelry Essentials, waarna ik het diploma Applied Jewelry Professional ontving. Begin januari heb ik het opleidingstraject Professioneel Goudsmeden afgerond op de Van Tol en Breet Academie, een uitbreiding van mijn goudsmid skills. Momenteel werk ik aan de uitbreiding van mijn collectie.

Mijn sieraden maak ik op ambachtelijke wijze, een manier van werken die mij veel voldoening geeft. Ik werk met mooie (edele) materialen die eigenschappen hebben waardoor ze goed bewerkt kunnen worden of van zichzelf al spreken, zoals goud, zilver, edelstenen en emaille.
Het is prachtig om te zien en ervaren hoe je deze materialen kunt bewerken om zo iets uit te drukken. Ik geniet van het effect van kleuren, vormen, texturen (moet altijd even aanraken hoe iets voelt) en van de transformatie naar driedimensionale objecten….

Kortom, hierom houd ik zo van mijn werk!

Ik geloof dat een sieraad je mooier maakt, ondersteunt dat wat er al bij je aanwezig is en je uitstraling compleet maakt. Ik bied je handgemaakte sieraden van goede kwaliteit en adviseer je daarna ook over het gebruik en onderhoud ervan zodat je een hele tijd kunt genieten van je aankoop.

 

Ik houd van de symboliek en het gebruik van sieraden. Het idee dat ze van generatie op generatie doorgegeven worden vind ik heel mooi. Sieraden zijn zelfs regelmatig de laatste overblijfselen van een beschaving, waarna ze in nieuwe tijden opnieuw bewonderd worden. Sieraden uit de Art Nouveau periode, zoals de hier getoonde ring met parels van Rene Lalique, hebben een speciaal plekje in mijn hart vanwege mijn inspiratiebron: de natuur.